Ardei umpluți cu brânză la conservă pentru sezonul rece. Deliciul care te va încânta mereu.

Moderator 225
2 Min Citire

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți

Pentru a prepara ardei umpluți cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei iuți (preferabil mai mici și nu foarte iuți)
  • 400 g brânză de vaci cremoasă sau telemea mai moale
  • 100 g brânză feta sau de capră
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 linguriță boia dulce (opțional)
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru saramură/marinadă

Pentru marinadă, veți avea nevoie de:

  • 500 ml apă
  • 500 ml oțet alb de vin (9%)
  • 1 lingură sare neiodată pentru murături
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriță boabe de muștar

Mod de preparare

Începeți prin a spăla bine ardeii, îndepărtând codițele și semințele, având grijă să nu rupeți pereții acestora. Clătiți-i și lăsați-i la scurs.

Pentru umplutură, amestecați brânza de vaci cu feta, smântâna, mărarul tocat și boiaua dulce. Potriviți gustul cu sare și piper, astfel încât umplutura să fie cremoasă, dar fermă. Folosind o linguriță sau un poș, umpleți fiecare ardei, asigurându-vă că nu rămân goluri de aer.

Pregătirea marinadei

Pentru a prepara marinada, puneți într-o cratiță apă, oțet, sare, zahăr, foi de dafin, piper și muștar. Aduceți amestecul la fierbere și lăsați-l să clocotească 2-3 minute, apoi opriți focul și lăsați marinada să se răcească până devine călduță.

Îmbutelierea ardeilor

Așezați ardeii umpluți vertical, cât mai strâns, în borcane sterilizate. Turnați marinada călduță peste ardei, asigurându-vă că aceștia sunt complet acoperiți. Înfiletați bine capacele.

Puneți borcanele într-o oală cu apă, pe un prosop, pentru a preveni ciocnirea acestora. Fierbeți-le la foc mic timp de 20 de minute din momentul în care apa începe să clocotească. După fierbere, lăsați borcanele să se răcească în apă, apoi depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie

Această rețetă de ardei umpluți cu brânză la conservă oferă o modalitate delicioasă de a păstra gustul verii pe tot parcursul sezonului rece.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *