Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate – o delicatesă cu aromă de toamnă

Moderator 265
2 Min Citire

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate

Introducere

Acest desert este ideal pentru zilele de toamnă, având un gust savuros și o aromă caracteristică sezonului. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente

Pentru chec:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt sau smântână
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 mere mari (curățate și tăiate cubulețe)
  • Un praf de sare

Pentru glazură de nuci caramelizate:

  • 150 g nuci grosier tocate
  • 80 g zahăr
  • 40 g unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate ouăle din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.

Prepararea checului

Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de sare și zahărul. Mixează până când compoziția devine spumoasă. Adaugă treptat uleiul și încorporează iaurtul sau smântâna. Toarnă amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l. Coace timp de 40-45 de minute, verificând cu o scobitoare dacă este gata.

După coacere, lasă checul să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Prepararea glazurii de nuci caramelizate

Într-o crăticioară, caramelizează zahărul la foc mic până devine auriu. Adaugă untul și laptele, amestecând rapid până se topește și se formează o cremă caramel. Încorporează nucile tocate și amestecă bine.

Toarnă glazura peste checul răcit, nivelând repede stratul înainte de a se întări. Lasă câteva minute să se fixeze, apoi porționează checul în felii generoase.

Concluzie

Checul cu mere și glazură de nuci caramelizate este o alegere delicioasă pentru mesele de toamnă, aducând o notă dulce și aromată care va încânta familia și prietenii.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *